Om Dräger

“Teknikk for livet” er vår misjon. Uansett hvor det benyttes – i kliniske installasjoner, innen industri, gruvedrift eller i redningstjeneste – beskytter, støtter og redder Drägers produkter liv.

For oss er Teknikk for livet mer enn bare en bedriftsidé
(Stefan Dräger, administrerende direktør)

«Teknikk for livet» er vår misjon. Enten produktene benyttes på sykehus, i industrien eller i gruver, ved brann eller av politi og redningstjenester beskytter, støtter og redder Drägers produkter liv.

Dräger er et internasjonalt ledende selskap innen medisin- og sikkerhetsteknikk. Selskapet ble grunnlagt i Lübeck i 1889 og i dag har Dräger vokst seg til et verdensomspennende DAX-notert familieselskap, i femte generasjon. Vår langsiktige suksess er basert på en verdiorientert bedriftskultur med fire sentrale styrker: Tett samarbeid med våre kunder, kompetanse hos våre ansatte, kontinuerlig innovasjon og utmerket kvalitet.

Dräger Safety tilbyr kunden risikoforebyggende løsninger med spesielt fokus på personlig sikkerhet og beskyttelse av produksjonsanlegg. Dräger Safety tilbyr blant annet alkohol- og narkotikainstrument, stasjonære og mobile detekteringssystem for gass, pustebeskyttelse, beskyttelsesutstyr til redningstjenesten samt profesjonellt dykkeutstyr.

Det medisinske områdets produktsortiment omfatter arbeidsstasjoner for narkose, respiratorer for intensiv- og hjemmehjelp, akutte og mobile respiratorenheter, oppvarmingsbehandlingsutstyr som kuvøser for spedbarn, pasientovervåkningsutstyr, IT-løsninger og gasshåndteringssystem.

Dräger har nærmere 13 000 ansatte verden over, og finnes i over 190 land. Konsernet har salgs- og serviceorganisasjoner i over 50 land. Drägers utviklings- og produksjonsanlegg er basert i Tyskland, Storbritannia, Sverige, Sør-Afrika, USA og Kina.

 

 

 

Dräger
Dräger

Bedriftsfilm

Historie

1889

Dräger ble etablert i Lübeck Tyskland av Johann Heinrich Dräger.

1902

Dräger Anestesi-utstyr
Sensasjon som forhindrer feilaktige narkosedoseringer
og redder liv.

1904

Pusteutstyr for gruvearbeidere og redningspersonell.

1913

Verdensrekordhøyde 6 120m for fly.
Dräger pusteutstyr benyttes.

1931

Dräger pusteutstyr benyttes ved den første reisen til stratosfæren.

1937
1953

Edmund Hillary og Tenzing Norgay bestiger Mount Everest med Dräger surgassutstyr.